Mezgit Tava - Ordu
Mezgit Tava İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?
- 1 kg mezgit
- sıvıyağ
- mısır unu
- tuz
Mezgit Tava Nasıl Hazırlanır?
Balık temizlenip ayıklanır. Yıkandıktan sonra süzgeçte süzülerek tuzlanır. Mısır ununa batırılan balıklar kızgın sıvıyağında her iki tarafı kızartılarak pişirilir. Servis tabağına alınarak sıcak servis yapılır.
Kaynak:Ordu Mutfak Kültürü Kitabı
Mezgit Tava
Görsel Sahibi: Ordu İl Kültür Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
5936
Eklenme Tarihi :
28 Ağustos 2013 Çarşamba
Güncellenme Tarihi :
23 Mayıs 2019 Perşembe