Sıkma Tarhana Çorbası - Amasya
Sıkma Tarhana Çorbası Malzemeleri Nelerdir
- 6 adet sıkma tarhana (bütün yarmalı)
- 1 su bardağı nohut
- 1 yemek kaşığı nane
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz
Sıkma Tarhana Çorbası Nasıl Yapılır
Tarhanalar ve nohut bol suyla akşamdan ıslatılır. Suyu süzülerek tarhanalar elle sıkılarak ezilir. Nohutlarla birlikte çorba kazanında bol suyla devamlı karıştırarak nohutlar yumuşamasına kadar ve koyulaşana kadar pişirilir. Tuzu atılır. Üzerine tereyağında kızdırılmış nane gezdirilir.
Kaynak: Amasya Valiliği, Amasya Mutfağı Kitabı
Amasya Geleneksel Mutfak
SIKMA TARHANA ÇORBASI
Görsel Sahibi: Amasya Valiliği Amasya Mutfağı Kitabı
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
27500
Eklenme Tarihi :
31 Ocak 2013 Perşembe
Güncellenme Tarihi :
07 Aralık 2021 Salı