Papaz Yahni - Kütahya
Papaz Yahni Malzemeleri Nelerdir
- 1,5 kg koyun incik eti
- 10-15 adet dikmecik soğan
- 2 baş sarımsak
- ½ fincan sirke
- Karabiber
- Kırmızıbiber
- Tarçın
- Yenibahar
Papaz Yahni Nasıl Yapılır
Etler bir tencerede haşlanır. İyice pişirince tencereden başka bir yere alınır. Suyun içine soğan ve sarımsak atılır. Yumuşayıncaya kadar haşlanır. Kenara ayırdığımız haşlanmış etler de tekrar tencereye konur, baharatları ilave edilerek 10-15 dakika kaynatılır. En son ½ fincan sirke ilavesi ile servise hazır olur. Sunum sıcak olarak servis yapılır.
Papaz Yahni
Görsel Sahibi: Kütahya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
3352
Eklenme Tarihi :
27 Şubat 2013 Çarşamba
Güncellenme Tarihi :
09 Mayıs 2024 Perşembe