­ KİLİS KEBABI | Kültür Portalı

Kilis Kebabı - Kilis

• 1 çorba kaşığı nar ekşisi
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Kilis Kebabı Nasıl Yapılır

Patlıcanlar soyulur. Kuşbaşından biraz büyük doğranır. Kıymanın içerisine tuz, karabiber konur, yoğrulur. Kebap şişlerine 1 patlıcan aynı büyüklükte 1 kıyma takılır. Islak elle sıkıştırılır Böylece her şişe 6 patlıcan s et olacak şekilde hazırlanır. Mangalda kömür ateşinde hafifçe pişirilir (Tamamen pişmemelidir). Çelik bir tencereye sıvı yağ konur. Arpacık soğanı soyulur, biberler halka halka doğranır. Biber ve soğan yağda hafif sarartılır. Kabukları soyulmuş kuşbaşı doğranmış domatesler ve salça ilave edilir. Bir iki kavrulur. Tuz, nar ekşisi ve su bardağı su konarak kaynatılır. Salçalı su kaynayınca pişmiş et ve patlıcanlar şişten çıkarılarak ilave edillir. Kısık ateşte 10-15 dakika daha pişirilir. Ateşten alınarak pirinç pilavı üzerinde servis yapılır.

KAYNAK: Geçmişten Günümüze Kilis Lezzetleri

Görüntülenme Sayısı : 1537    Eklenme Tarihi : 15 Kasım 2023 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 13 Aralık 2023 Çarşamba