­ CIRIKTA(AKITMA-CIZLAK) | Kültür Portalı

Cırıkta(Akıtma-Cızlak) - Amasya

Cırıkta (Akıtma-Cızlak)  Malzemeleri Nelerdir

  • 2 su bardağı sıvı yağ
  • 1 kg. un
  • 100 gr. tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı kuru maya
  • Tuz
  •  Aldığı kadar ılık su

Cırıkta Nasıl Yapılır

Un çukur bir kaba konur malzemeler katılır. Su ile lokma hamuru kıvamında bir hamur hazırlanır. 1 saat mayalanmaya bırakılır. Odun ateşi ile kızdırılmış sacın üzerine bu hamurdan bir kepçe dökülerek hemen yayılır. Ters düz yapılarak pişirilir. Tepsiye alınınca yağlanır. (Arzu edilirse içine istenilen malzemeler de katılabilir. Duru pekmeze bandırılarak yenir. Bu yemeğin bir diğer adı Krep tir.

Kaynak : Amasya Valiliği, Amasya Mutfağı Kitabı

Görüntülenme Sayısı : 10647    Eklenme Tarihi : 31 Ocak 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 07 Aralık 2021 Salı