Cırıkta(Akıtma-Cızlak) - Amasya
Cırıkta (Akıtma-Cızlak) Malzemeleri Nelerdir
- 2 su bardağı sıvı yağ
- 1 kg. un
- 100 gr. tereyağ
- 1 tatlı kaşığı kuru maya
- Tuz
- Aldığı kadar ılık su
Cırıkta Nasıl Yapılır
Un çukur bir kaba konur malzemeler katılır. Su ile lokma hamuru kıvamında bir hamur hazırlanır. 1 saat mayalanmaya bırakılır. Odun ateşi ile kızdırılmış sacın üzerine bu hamurdan bir kepçe dökülerek hemen yayılır. Ters düz yapılarak pişirilir. Tepsiye alınınca yağlanır. (Arzu edilirse içine istenilen malzemeler de katılabilir. Duru pekmeze bandırılarak yenir. Bu yemeğin bir diğer adı Krep tir.
Kaynak : Amasya Valiliği, Amasya Mutfağı Kitabı
CIRIKTA (Akıtma-Cızlak)
Görsel Sahibi: Amasya Valiliği Amasya Mutfağı Kitabı
Hamur İşi ve Börekler
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
10647
Eklenme Tarihi :
31 Ocak 2013 Perşembe
Güncellenme Tarihi :
07 Aralık 2021 Salı