Bazlama (Bazdırma, Hamurlu) - Isparta
MALZEMELER
10-12 Kişilik - Hazırlama Süresi: 1,5 saat - Pişirme Süresi: Üzeri Kızarana Kadar
- 1,5 kg Un
- Aldığı Kadar Su
- 3 Tatlı Kaşığı Kuru Maya
- 1 Tatlı Kaşığı Toz Şeker
- Tuz
YAPILIŞI
Bir tencerede ılık suda maya ile şeker eritilir. Elenmiş un ve tuz ile ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğrulur. Üzeri örtülü olarak ılık bir yerde hamur iki misli oluncaya kadar mayalandırılır. Tekrar yoğrulur ve iki yumurta büyüklüğünde parçalara ayrılır.
Hafif unlanarak 1 cm kalınlığında açılır. İki örtü arasında hamurlar tekrar mayalandırılır. Sac veya tava çok az yağlanır ve ısıtılır. Hamurlar birer birer konulur, bazlamalar altı pişince ters çevrilir. Her iki taraf hafif pembeleşince sac üzerinden alınır.
Kaynak: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Bazlama (Bazdırma)
Görsel Sahibi: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Hamur İşi ve Börekler
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
2187
Eklenme Tarihi :
28 Mart 2018 Çarşamba
Güncellenme Tarihi :
28 Mart 2018 Çarşamba