Çir Hoşafı - Ankara
Çir Nedir
Çir kayısı kurusunun diğer adıdır.
Çir Hoşafı Malzemeleri Nelerdir
- 1 kg çir
- İsteğe göre pekmez
- İsteğe göre şeker
Çir Hoşafı Nasıl Yapılır
Çirler iyice yıkanır. Ayrı bir kapta su kaynatılır. Kaynamış suyun üzerine çir, pekmez ve şeker ilave edilerek çirler yumuşayana kadar kaynatılır. Kaynamış olan çir soğumaya bırakılır ve soğuk olarak servis yapılır.
Kaynak: Kıymet ÖZGEN EREN (Evren),Ankara Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Ankara Yemekleri (2012)
Çir Hoşafı
Görsel Sahibi: Ankara Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
5563
Eklenme Tarihi :
08 Ocak 2013 Salı
Güncellenme Tarihi :
25 Ocak 2022 Salı