Kuzu Saç Kavurma (Kızılcahamam Usulü) - Ankara
Kızılcahamam Usulü Kuzu Saç Kavurma Malzemeleri Nelerdir
- 1 kg kuzu eti
- 4 adet sivri biber
- 3 orta boy domates
- 2 orta boy kuru soğan
- 3 diş sarımsak
- 1 fincan sıvı yağ
- Kekik
- Tuz
Kızılcahamam Usulü Kuzu Saç Kavurma Nasıl Yapılır
Küçük kuşbaşı şeklinde et doğranıp saç üzerinde sıvı yağda kavrulur. Kuru soğan, sarımsak, biber ince ince doğranarak ete ilave edilip kavrulmaya devam edilir. Sonrasında domatesin kabukları soyulup ince ince doğranıp, tuz ve kekikle birlikte ilave edilir. Et piştikten sonra ateşten alınır. Yöresel bazlama, bal, tereyağ eşliğinde iç pilavı ile birlikte servise sunulur.
Kaynak: Ankara Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Ankara Yemekleri (2012)
Ankara Geleneksel Mutfak
Ankara Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Ankara Yemekleri (2012)
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
8734
Eklenme Tarihi :
08 Ocak 2013 Salı
Güncellenme Tarihi :
13 Ocak 2022 Perşembe