­ DİM MAĞARASI | Kültür Portalı

Dim Mağarası - Antalya

Alanya’nın 12 kilometre doğusunda bulunan Cebel-i Reis Dağı'nın yamacındadır. Mağaranın denizden yüksekliği 232 metredir. 1998 yılında açılan mağara, Türkiye’nin ziyarete açılan ikinci büyük mağarasıdır. Bir milyon yıl yaşında olduğu tahmin edilmektedir. İki ayrı koldan dağın içinde ilerleyen mağaranın kollarından biri 50, diğeri 360 metredir. Sarkıt ve dikitlerden oluşan mağaranın dip kısmında küçük bir göl vardır. Merdivenlerle inilip çıkılan mağaranın içindeki ortam, fantastik film dekorlarını andırmaktadır. Mağara gezisinden sonra, yamaçtan yürüyerek aşağıdaki Dim Çayı vadisine gidilebilir. Aynı şekilde Dim Çayı kenarındaki piknik yerlerinden de mağaraya tırmanma yürüyüşü yapılabilir. Mağaranın bulunduğu yamaçtan Alanya Kalesi’nin panoramik görüntüsü izlenmektedir.

Kaynak:"Dim Mağarası", Antalya Mağaraları, T.C. Antalya Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Antalya (2015)

Antalya Gezilecek Yerler

Mağara
Şehir içi ulaşım araçları ile ulaşım sağlanabilmektedir.
Kestel Kasabası 07450 Yaylalı Alanya / Antalya
info@dimcave.com.tr

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 20440    Eklenme Tarihi : 22 Şubat 2013 Cuma    Güncellenme Tarihi : 15 Nisan 2021 Perşembe