Koruk (Goruk) Suyu- Hardaliye - Isparta
MALZEMELER
4-6 Kişilik- Hazırlama Süresi: 10-15 dakika
- 2 Salkım Koruk
- 2 Adet Orta Boy Kuru Soğan
- 1 Su Bardağı Su
- Tuz
YAPILIŞI
Asmadan koparılmış taze koruklar yıkanır. Ezilerek suyu çıkartılır. Ezilen korukların içine 1 su bardağı su ilave edilir. Koruklar elle biraz sıkılır tülbentten geçirilerek süzülür. Biraz tuz ilave edilir. Soğan ince ince doğranarak koruk suyuna ilave edilerek yemeklerin yanında içilir.
Kaynak: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Koruk Suyu (Hardaliye)
Görsel Sahibi: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
2408
Eklenme Tarihi :
28 Mart 2018 Çarşamba
Güncellenme Tarihi :
28 Mart 2018 Çarşamba