­ PORTA MANASTIRI | Kültür Portalı

Porta Manastırı - Artvin

Porta (Pırnallı) Manastırı, Artvin il merkezine bağlı Pırnallı Köyü’nün Bağlık mezrasında bulunmaktadır ve 9'uncu yüzyılda Bagrat krallarından 1.Aşot’un torunu Prens Khaoi Kral Gurgen’in hükümdar olduğu dönemde yapılmıştır. Pırnallı Köyü’nün güneybatısında, iki vadinin arasındaki, kuzeyden güneye doğru alçalan bir sırt üzerine yapılmıştır. Manastır; kilise, şapel, çeşme ve çan kulesinden oluşmaktadır. Etrafında mezraya ait evleri görmek mümkündür. 16'ıncı yüzyılın sonunda terk edilmiştir. Manastır ve manastırı çevreleyen evler, Ortaçağ yerleşme düzenini yansıtan güzel bir örnektir.

Artvin Gezilecek Yerler

Manastır
Pınarlı Köyü
Merkez/ Artvin

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 13753    Eklenme Tarihi : 26 Şubat 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 26 Mayıs 2021 Çarşamba