­ ELMA MARMELATI | Kültür Portalı

Elma Marmelatı - Isparta

• 3 su bardağı toz şeker
  • 1 adet çubuk tarçın
  • Su

Elma Marmelatı Nasıl Yapılır

Elmalar yıkanıp, dört eşit parçaya bölünür. Çekirdekleri çıkarılıp, çekirdek yatakları temizledikten sonra tencereye koyulur. Üzerine bir miktar su ve tarçın ilave edildikten sonra tencerenin kapağı kapatılıp orta ateşte kaynatılır. Elmalar sularını salıp tekrar çekmeye başladıklarında tencere ateşten alınır. Elmalar tahta bir kaşık yardımıyla bastırılarak ezilip, süzgeçten geçirilir. Elmalara şeker ve çubuk tarçın ilave edilir, tekrar tencereye alınıp orta ateşe kaynamaya bırakılır. Tahta bir kaşıkla karıştırılarak koyu bir kıvama gelince ateşten alınır ve soğumaya bırakılır. Ilıdığında kuru cam kavanozlara boşaltılarak serin bir yerde muhafaza edilir.

Kaynak: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Görüntülenme Sayısı : 2700    Eklenme Tarihi : 03 Nisan 2018 Salı    Güncellenme Tarihi : 07 Temmuz 2023 Cuma