Sac Kavurma - Hakkari
Sac Kavurma Malzemeleri Nelerdir
- 500 g kuşbaşı et
- 4-5 adet sivri biber
- 3 adet orta boy domates
- 1 adet küçük kuru soğan
- Kekik
- Karabiber
- Tuz
Sac Kavurma Nasıl Yapılır
Etler hafif yağlanmış saca alınarak kavrulmaya başlanır. Bir süre kavrulduktan sonra içerisine yemeklik doğranmış soğan ilave edilir ve kavurmaya devam edilir. Biberler eklenir. Yarı pişmiş kıvama gelince domatesler ilave edilir. Baharatlar ve tuz eklenip etler yumuşayıncaya kadar pişirilir.
Kaynak: Hakkari İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Sac Kavurma
Görsel Sahibi: Hakkari İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
5419
Eklenme Tarihi :
20 Şubat 2017 Pazartesi
Güncellenme Tarihi :
14 Nisan 2023 Cuma