­ SAC KAVURMA | Kültür Portalı

Sac Kavurma - Hakkari

Sac Kavurma Malzemeleri Nelerdir

  • 500 g kuşbaşı et
  • 4-5 adet sivri biber
  • 3 adet orta boy domates
  • 1 adet küçük kuru soğan
  • Kekik
  • Karabiber
  • Tuz

Sac Kavurma Nasıl Yapılır

Etler hafif yağlanmış saca alınarak kavrulmaya başlanır. Bir süre kavrulduktan sonra içerisine yemeklik doğranmış soğan ilave edilir ve kavurmaya devam edilir. Biberler eklenir. Yarı pişmiş kıvama gelince domatesler ilave edilir. Baharatlar ve tuz eklenip etler yumuşayıncaya kadar pişirilir.

Kaynak: Hakkari İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Görüntülenme Sayısı : 5419    Eklenme Tarihi : 20 Şubat 2017 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 14 Nisan 2023 Cuma