İncir Dondurması - Bartın
İncir dondurmasının diğer bir adı da "Yemiş Dondurması"dır.
İncir Dondurması Malzemeleri Nelerdir
- 500 g kuru incir
- 1000 g manda sütü (tarifin aslı manda sütüdür ancak inek sütü de kullanılabilir)
- 2000 g su
- 200 g şeker
- 50 g tereyağı
İncir Dondurması Nasıl Yapılır
Bir tencereye tereyağını koyup eritiniz, küp küp doğradığınız İncirleri ekleyip kavurunuz. Ayrı bir tencerede manda sütü ve şekeri karıştırarak kaynatınız, sütün yoğun bir kıvama gelmesi için kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirmeye devam ediniz. İncirleri ekleyip, elektrikli mikserle karıştırınız. Üzerine tülbent ve onun üzerine kapağını koyarak mayalanması için bekletiniz. Muhallebi kıvamına geldikten sonra buzdolabında soğutarak servis ediniz.
Kaynak: Bartın Valiliği Bartın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Bartın Yemekleri Kitabı 2013
Bartın Geleneksel Mutfak
İncir Dondurması
Görsel Sahibi: Bartın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
4396
Eklenme Tarihi :
09 Mayıs 2019 Perşembe
Güncellenme Tarihi :
21 Mart 2022 Pazartesi