Su Böreği - Bartın
Su Böreği Malzemeleri Nelerdir
Hamuru İçin
- 1 kg un
- 7 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1,5 su bardağı su
İç Harcı için
- 1 su bardağı sıvıyağ
- Yarım kg tereyağ
- 1 kg peynir
- 1 demet maydanoz
Su Böreği Nasıl Yapılır
Hamur için gerekli olan bütün malzemeler karıştırılır ve yoğrulur. Hamur 5 dk dinlendirilir. 9 peziye ayrılır. Ayrı bir kapta iç harcı için gerekli olan bütün malzemeler karıştırılır. Parçalara bölünen pezilerden bir tanesi açılarak haşlanmadan yağlanan tepsiye yayılır. Bir tencerede içine tuz atılarak su kaynatılır. Açılan peziler suda haşlanır. Haşlanan yufkalar sıcak sudan alınıp soğuk suya atılır ve sudan çıkarılarak tepsiye yayılır. Her katın arasına hazırlanan iç harc yayılır. Üzerine kalan tereyağ dökülür. Kalan son pezi de haşlanmadan tepsinin üzerine serilir. Ocağın dört gözü açılarak her iki tarafı da pişirilir.
Kaynak: Bartın Valiliği Bartın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Bartın Yemekleri Kitabı 2013
Bartın Geleneksel Mutfak
Su Böreği
Görsel Sahibi: Bartın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Hamur İşi ve Börekler
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
6721
Eklenme Tarihi :
02 Temmuz 2013 Salı
Güncellenme Tarihi :
22 Mart 2022 Salı