­ SAFRANBOLU BÜKMESİ | Kültür Portalı

Safranbolu Bükmesi - Karabük

Safranbolu Bükmesi Tarifi

Özellikle hamur işleri yönünden zengin bir kültüre sahip olan Safranbolu' lu ailelerin hafta sonu keyfinin önemli bir parçasıdır. Kavrulmuş kıyma, ince doğranmış soğan, ıspanak veya pazı, biraz karabiberden oluşan iç, fırınlarda pide hamuru içine konularak pişirilir. Pişince üzerine tereyağı sürülür. Kiren şerbeti ile birlikte ikram edilir. Haftasonlarının dışında cenaze evine eş dostları tarafından yaptırılır, mevlitlerde de ayranla birlikte konuklara ikram edilir.

Safranbolu Bükmesi İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir? 

- Kavrulmuş Kıyma

- Ispanak

-Kuru soğan

-Maydanoz

-Karabiber

-Tuz

 

Safranbolu Bükmesi Nasıl Yapılır?

Ispanak ayıklanır, yıkanır, yaprak kısımları ince doğranır. İçine ince doğranmış soğan, kuru kıyma, maydanoz, tuz, karabiber ilave edilerek karıştırılır. Pide hamuru ince olarak açılıp, hazırlanan malzeme içine koyularak hamur kapatılır. Fırında piştikten sonra üzerine tereyağı sürülerek sıcak servis yapılır.

Görüntülenme Sayısı : 8392    Eklenme Tarihi : 03 Ocak 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 08 Mayıs 2019 Çarşamba