Borani - Bitlis
Borani Malzemeleri Nelerdir
- 1 kg taze kabak
- 1 kg gılgıl (ak darı) unu
- 500 g şijer (yağsız ayranın kaynatılması ile oluşan pelte)
Sosu İçin:
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı toz biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
Borani Nasıl Yapılır
Soyulup doğranan sakız kabağı iki su bardağı suda pelte haline gelinceye kadar pişirilir. Kabak üzerine gılgıl (ak darı) ve şijer eklenip 10 dakika kadar karıştırılarak pişirilir. Sunum tabaklarında yemek üzerine biberli tereyağı sos dökülüp sunulur. Yapıldığı malzemeye göre kabak veya pazik boranisi olarak adlandırılır.
Kaynak: Geçmişten Günümüze Bitlis Mutfağı, Derleyen, Cesim Çelebi.
borani
Görsel Sahibi: Geçmişten Günümüze Bitlis Mutfağı, Derleyen, Cesim Çelebi.
Sebze ve Ot Yemekleri
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
6
Eklenme Tarihi :
18 Aralık 2025 Perşembe
Güncellenme Tarihi :
18 Aralık 2025 Perşembe