Domates Civesi - Antalya
. Domates Civesi Malzemeleri Nelerdir (4 Kişilik)
- 5 adet domates
- 4 adet yeşil sivri biber
- 4 adet soğan
- 1 baş sarımsak
- 5 adet kesme şeker
- 1 kahve fincanı pirinç veya bulgur
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 demet fesleğen
- 1 tatlı kaşığı tuz
Domates Civesi Nasıl Yapılır
- Tencereyi orta ateşte kızdırınız. Zeytinyağını koyunuz.
- Kızgın yağda, piyazlık ince ince doğranmış soğanlarla kıyılmış sivri biberleri ve sarımsak dişlerini karıştırarak sararıncaya kadar kavurunuz.
- Kavrulmuş harca kesme şekerleri ekleyip karıştırınız ve üzerlerine dış zar kabukları soyulmuş; 4 – 5 mm kalınlığında, dairesel doğranmış domatesleri döşeyiniz. İlk kaynamadan sonra ocağın altını kısınız. Kulaklı kapağı kapalı halde pişmeye bırakınız.
- Domatesler piştiğinde tuzu ve pirinçleri serpiştiriniz.
- Pirinçler şiştiğinde ve domateslerin saldığı su çekiliri gibi olduğunda ocağın altını kapatınız ve soğumaya bırakınız.
- Yemeği servis kabına aktarınız. Üzerine kıyılmış fesleğenleri gezdirip sofraya veriniz.
Notlar
- İsterseniz yemeğe kuş üzümü, dolma fıstığı ve az tarçın koyabilirsiniz.
- Fesleğen yerine lorla karıştırılmış, kıyılmış maydanoz veya nane ya da her ikisini birden kullanabilirsiniz.
- Bazı uygulamalarda kıyılmış nane veya fesleğen, ezilmiş 3 – 5 diş sarımsakla karıştırılıp yemeğin üstüne gezdirilir.
Kaynak: “Domates Civesi”, Toroslar’dan Akdeniz’e Antalya’nın Lezzetleri, Yay. haz.: Nizamettin Şen, Arş.-Yaz.: Gökçen Adar, Antalya Tanıtım Vakfı (ATAV), 2016., s. 46.
Domates Civesi
Görsel Sahibi: Uğurhan BETİN - Antalya Tanıtım Vakfı (ATAV)
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
8380
Eklenme Tarihi :
15 Mayıs 2021 Cumartesi
Güncellenme Tarihi :
01 Şubat 2022 Salı