Pideli Köfte - Bursa
Bursa merkez Kayhan mahallesinde pideli köfte satan dükkanlarda yapılmaktadır.
Pideli Köfte Malzemeleri Nelerdir
- 500 g kıyma
- 3 adet kebaplık küçük pide
- 250 g tereyağı
- 250 g yoğurt
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tuz
- Domates salçası
Pideli Köfte Nasıl Yapılır
Kıyma ekmek ile makinede çekilerek buzdolabında bir gün bekletilir. Ertesi gün kimyon ve karabiber ile yoğrularak köfte hamuru hazırlanır. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak yassı köfteler yapılır. Izgarada veya kömür ateşinde köfteler kızartılır. Aynı ızgarada yada mangalda pideler de kızartılarak küp şeklinde doğranır ve servis tabağına yerleştirilir. Pidelerin üzerine kızarmış köfteler, tabağın kenarına yoğurt konur, köftelerin üzerine salçalı sos ve kızgın tereyağı ilave edildikten sonra servis yapılır.
Kaynak: Bursa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Bursa Geleneksel Mutfak
Pideli Köfte
Görsel Sahibi: Bursa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü / Z. KONDAKÇI
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
7319
Eklenme Tarihi :
01 Mart 2013 Cuma
Güncellenme Tarihi :
07 Haziran 2022 Salı