­ EREĞLİ PİDESİ | Kültür Portalı

Ereğli Pidesi - Zonguldak

300 ml ılık su

Üzeri İçin

50 gr eritilmiş tereyağı

Ereğli Pidesi Nasıl Hazırlanır?

Geniş bir kasede un, ılık su, maya, tuz ve şekeri yoğurarak yumuşak bir hamur elde ediniz. 30 dk üstünü örterek mayalandırmaya bırakınız. İçi için kıymayı bir kasede rendelenmiş domatesleri, ince kıyılmış soğan ve sivri biberleri, tuz ve karabiberleri ekleyerek yoğurunuz. Ardından bira su ekleyerek inceltiniz. Hamuru 100 gr lik parçalara ayırınız. Merdane ile uzun oval şeklinde açınız. İç malzemesini açılan hamurun üzerine kenarlarında 2 cm boşluk kalacak şekilde yayınız. Kenarlarından içe doğru katlayınız. 200 derece ısıtılmış fırında kenarları kızarıncaya kadar pişiriniz. Fırından alınan pidelerin üzerine tereyağı sürünüz ve dilimleyerek servis ediniz.

Kaynak: Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı

Görüntülenme Sayısı : 3262    Eklenme Tarihi : 19 Nisan 2019 Cuma    Güncellenme Tarihi : 03 Mayıs 2019 Cuma