İncir Dolması - Çanakkale
İncir Dolması Malzemeleri Nelerdir
- ½ kg beyaz kuru incir
- yarım çay bardağı pirinç
- 1,5 çay bardağı şeker
- 1,5 çay bardağı ceviz içi
- 1 çay bardağı su
- 1 çay bardağı su
İncir Dolması Nasıl Yapılır
İncirler başlarından kesilerek, içleri parmakla aralanır. Pirinç, kaynamış haldeki 1 çay bardağı suya atılarak suyunu çekinceye dek pişirilir. Sonra soğuk suyla yıkanıp süzülür ve bir kaba alınır. Üzerine şeker ve dövülmüş ceviz içi katılarak, iyice harmanlanır. Bu harçtan incirlerine içine 2’şer çay kaşığı doldurulur. Tepsiye dizildikten sonra üzerlerine 1 çay bardağı sıcak su dökülerek sıcak fırına verilir. Suyunu çekip üstleri kızardığında, fırından alınarak servis edilir.
Kaynak: Çanakkale İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Halk Kültürü Arşivi
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
2152
Eklenme Tarihi :
25 Şubat 2013 Pazartesi
Güncellenme Tarihi :
07 Temmuz 2022 Perşembe