­ TARHANA ÇORBASI | Kültür Portalı

Tarhana Çorbası - Çorum

Tarhana Çorbası Malzemeleri Nelerdir (5 Kişilik)

  • 3 yemek kaşığı dolusu toz tarhana
  • 1 çay bardağı haşlanmış nohut
  • 2-3 yemek kaşığı kavrulmuş kıyma

Sos için:

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı nane
  • 3,5 su bardağı su ve et suyu (yarı yarıya)

Tarhana Çorbası Nasıl Yapılır

Tarhana akşamdan ıslatılır. Sabah suyu değiştirilir,karıştırılır. Nohut eklenir, koyulaşana dek pişirilir. Kavrulmuş kıyma da eklenerek birkaç taşım daha pişirilip üzerine tereyağı ve nane yakılır. Tarhana, merkez ilçede yanında turp ve peynirli dürümle içilen bir çorbadır. Kargı ve Dodurga'da iftar sofralarının ilk yemeğidir.

Görüntülenme Sayısı : 4071    Eklenme Tarihi : 22 Şubat 2013 Cuma    Güncellenme Tarihi : 19 Eylül 2022 Pazartesi