­ KISIK KANYONU | Kültür Portalı

Kısık Kanyonu - Denizli

Denizli il merkezine 60 kilometre Çal İlçesi'ne 7 kilometre mesafede Kumral Mesireliği yakınında bulunan Kısık Kanyonu’nun yüksekliği 80 metre, dik yamaçtaki asma köprülü 650 metre uzunluğunda yürüyüş yoluna sahip olup suyun derinliği 1.70 metredir. İçerisi aydınlık ve serin olan kanyon içerisinde Bizans ve Roma dönemine ait antik kaya mezarlar mevcuttur. Söz konusu Büyük Menderes Vadisi ilginç güzellikler sunmakta olup derin kanyonların bulunduğu Kısık Vadisi eşsiz doğal güzelliği ile dikkat çekmektedir. Büyük Menderes'in oluşturduğu bu vadide yer alan kanyon doğa tutkunlarının vazgeçilmez uğrak yeridir. Kamp-Karavan turizmine son derece elverişli olan bu vadide dağ ve doğa yürüyüşü, trekking ve rafting gibi tüm doğa sporlarını yapmak mümkündür. Kanyon ocak 2011 yılında turizme açılmıştır.

Kaynak: Denizli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Denizli Gezilecek Yerler

Kanyon
Doğa Turizmi
Denizli-Ankara Karayolu 30 kilometre takip edilerek Kaklık Mahallesi'nden kuzey yöndeki yola dönülerek 30 kilometre devam edilince Çal ilçe merkezine gelinir. Çal'dan doğu yöndeki Bekilli yolu 3 kilometre takip edilerek Büyük Menderes Vadisi'ne gelinir. Buradan güney yöndeki kanal yolu 3 kilometre takip edilerek kanyona gelinir. Denizli otogardan Çal İlçesi'ne minibüs ulaşımı vardır.
Büyük Menderes Vadisi Çal İlçesi DENİZLİ

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 21329    Eklenme Tarihi : 28 Ocak 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 03 Şubat 2021 Çarşamba