­ CIZLAMA | Kültür Portalı

Cızlama - Denizli

Cızlama Malzemeleri Nelerdir

  • 2 kg un
  • 2 tane patates
  • 2 su bardağı sıcak ortamda bırakılmış süt
  • 1 su bardağı süt kaymağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Cızlama Nasıl yapılır

Un, su ile hamur haline getirilir. Patatesler haşlanır, rendelenir, hamur ile karıştırılır ve mayalanmaya bırakılır. 30 dakika dinlendirilen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp, önceden yağlanmış tepsiye döşenerek üzerine hafifçe bastırılır. Hamurlar tepside de 15 dakika dinlendirilir. Daha sonra sıcak ortamda bırakılmış ve yapısı değişmiş süt ürünü içine kaymak katılarak, tepsideki hamurun üstüne sürülür. Üzerine tereyağı gezdirilir. Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 45 dakika pişirilir. Pekmeze batırılarak yenebilir. 

Tarif: Fatma DALBAY Denizli Kültür ve Turizm üdürlüğü Yöresel Yemek Yarışması

Görüntülenme Sayısı : 27846    Eklenme Tarihi : 19 Şubat 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 05 Ekim 2022 Çarşamba