­ PEKMEZLİ KABAK AŞI | Kültür Portalı

Pekmezli Kabak Aşı - Denizli

MALZEMELER: • 1 kg. kabak • ½ kg. pekmez • 2 baş soğan • 2 kaşık zeytinyağı • 250 gr. su

 

HAZIRLANIŞI: Soğanlar ince ince doğranır ve yağda kavrulur. Üzerine su ve pekmez ilave edilip, kaynadıktan sonra doğranmış olan kabaklar ve tuz ilave edilerek pişirilir. SERVİS: Sıcak veya soğuk olarak servis yapılabilir. Tarif: Fadime SAÇMAZ Denizli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Yöresel Yemek Yarışması

Görüntülenme Sayısı : 2041    Eklenme Tarihi : 25 Şubat 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 02 Kasım 2017 Perşembe