Kenger Borani - Diyarbakır
Kenger Borani Malzemeleri Nerlerdir
- 1,5 kg kenger
- 1 adet kuru soğan
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 fincan un
- 3-4 diş sarımsak
- 2,5 su bardağı süzme yoğurt
- Tuz
Kenger Borani Nasıl Yapılır
Kenger ayıklanıp yıkanır. Hafif unlu suyun içinde kararması için bekletilir. Soğan yemeklik doğranıp yağda kavrulur. Suyu iyice sıkılan kenger ilave edilerek karıştırılır. Bir kaşık un konularak tekrar kavrulur. Bir çay bardağı su ve tuz konup pişirilir. Suyunu çekinceye ateşten alınıp soğutulur. Üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür veya servis sırasında tabağın kenarına konur.
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
3670
Eklenme Tarihi :
18 Şubat 2013 Pazartesi
Güncellenme Tarihi :
22 Kasım 2022 Salı