­ PIRPAR (SEMİZOTU) SALATASI | Kültür Portalı

Pırpar (Semizotu) Salatası - Diyarbakır

Pırpar Malzemeleri Nelerdir

  • 1 demet pırpar (semizotu)
  • 1 adet büyük boy domates
  • 1 adet kuru soğan
  • Tuz, pul biber Limon, nar ekşisi veya taze koruk
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Pırpar Nasıl Yapılır

Pırpar ayıklanır, yıkanır ve çoğunluğu yaprakları olacak şekilde doğranır. Domatesin kabuğu soyulup doğranır. Sivri biberin tohumu çıkarılıp doğranır. Soğan piyazlık doğranır tuzla ovulur. Hazırlanan sebzelere tuz, pul biber ve zeytinyağı ilave edilerek karıştırılır. Limon suyu veya nar ekşisi varsa taze korukla tatlandırılır.

Görüntülenme Sayısı : 11533    Eklenme Tarihi : 18 Şubat 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 22 Kasım 2022 Salı