Niyoris Skali (Erik Ekşili ve Sarımsaklı Tavuk) - Düzce
Malzemeler:
- 1 kg tavuk budu (İsteğe göre tavuğun kanadı da olabilir.)
- 1 yemek kaşığı erik ekşisi
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 5-6 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 su bardağı su
- Yeteri miktar su
Hazırlanışı:
Tavuk butları bir tencere içerisinde yarım kahve fincanı su eklenerek kavrulur. Daha sonra üzerine tereyağı ve dövülmüş sarımsaklar eklenir. İki su bardağı suda inceltilmiş erik ekşisi de eklenerek kavrulan tavukların üzerine dökülür. 10-15 dakika daha bu şekilde kısık ateşte pişirmeye devam edilir.
Hazırlanış Süresi: 30 dakika, 4-6 kişilik
Not: Arzu eden pişme esnasında üzerine pul biber de ilave edebilir.
Erik Ekşili ve Sarımsaklı Tavuk (Niyoris Skali)
Görsel Sahibi: Düzce İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Erik Ekşili ve Sarımsaklı Tavuk (Niyoris Skali)
Görsel Sahibi: Düzce İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
1692
Eklenme Tarihi :
07 Ağustos 2018 Salı
Güncellenme Tarihi :
08 Ağustos 2018 Çarşamba