­ OTURTMA TATLISI | Kültür Portalı

Oturtma Tatlısı - Düzce

• 1 paket margarin
  • 3 su bardağı iç ceviz
  • 1 litre su

Oturtma Tatlısı Nasıl Yapılır

Yumurta, yoğurt, süt, sıvıyağ ve un karıştırılarak hamur hazırlanır. Hazırlanan hamur nişasta ile açılır, bezelere bölünerek parçalara ayrılır. Bezeler baklava yufkası inceliğinde açılarak içine iç ceviz serpilir ve oklavaya sarılır. Oklava içinden çıkarılır, bir parmak kalınlığında küçük parçalar halinde kesilir. Hazırlanan parçalar kesilen kısmı aşağıya gelecek şekilde diklemesine yağlı tepsiye oturtulur.

Tavada eritilen margarin tepsideki oturtmanın üzerine eşit miktarda gezdirilir. Önceden 180ºC’de ısıtılmış fırında iyice pembeleşene kadar pişirilir. Bu sırada su ve toz şeker ile şerbeti hazırlanır. Kaynama işleminden sonra ılıması için bekletilir. Ardından fırından çıkarılan oturtmaların üzerine hazırlanan şerbet iyice yedirilerek gezdirilir.

Hazırlanış Süresi; 90 dakika 10-15 kişilik

Kaynak; Kültürel Çeşitliliği İle Düzce Lezzetleri Kitabı

Görüntülenme Sayısı : 6656    Eklenme Tarihi : 08 Şubat 2018 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 12 Ekim 2023 Perşembe