­ LEBSİ | Kültür Portalı

Lebsi - Düzce

Lebsi Malzemeleri Nelerdir?

  • 2 kg kemikli kırmızı et
  • 250 g pirinç
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı kişniş
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yeteri miktar su

Lebsi Nasıl Yapılır?

Kırmızı etler dilimlenerek kesilir. İki adet kuru soğan salça ile kavrulur ve etler tencereye konulur. Üzerine pirinç, dövülmüş sarımsak, baharatlar ve tuz ilave edilir. Ardından yemeğin üzerini aşmayacak kadar su konulur ve kısık ateşte 40 dakika kaynamaya bırakılır.

Hazırlama Süresi; 60 dakika 6-8 kişilik

Kaynak: Kültürel Çeşitliliği İle Düzce Lezzetleri Kitabı

Görüntülenme Sayısı : 745    Eklenme Tarihi : 29 Mart 2019 Cuma    Güncellenme Tarihi : 09 Nisan 2019 Salı