Lebsi Malzemeleri Nelerdir
- 2 kg kemikli kırmızı et
- 250 g pirinç
- 2 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı kişniş
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yeteri miktar su
Lebsi Nasıl Yapılır
Kırmızı etler dilimlenerek kesilir. İki adet kuru soğan salça ile kavrulur ve etler tencereye konulur. Üzerine pirinç, dövülmüş sarımsak, baharatlar ve tuz ilave edilir. Ardından yemeğin üzerini aşmayacak kadar su konulur ve kısık ateşte 40 dakika kaynamaya bırakılır.
Hazırlama Süresi; 60 dakika 6-8 kişilik
Kaynak: Kültürel Çeşitliliği İle Düzce Lezzetleri Kitabı