Firik Pilavı - Gaziantep
Firik Pilavı Malzemeleri Nelerdir
- 1 kg kemiksiz koyun eti (yağsız parça)
- 1 kase pilavlık bulgur
- 1 kase firik
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Karabiber
- Tuz
- 1 su bardağı nohut
- Zeytinyağı
- Yeterince su
Firik Pilavı Nasıl Yapılır
Koyun eti bir tencereye konur, yıkanır, üstünü örtecek kadar suyla ateşe konur. Köpükleri üstüne birikince (kaynamaya başlarken) alınır. Tuz atılır. Akşamdan ıslatılmış nohutlar, domates ve biber salçası, karabiber ilave edilir. Etler yumuşayıp yenecek hale gelince süzülür. Suyuna ayıklanmış bulgur ve firik atılır ve pişirilir (üstünü iki parmak geçecek kadar suyu olmalıdır). Suyunu çekip biraz demlendikten sonra yağı gezdirilir (bir çay bardağı). Nohutları karıştırılır. Etler kızgın yağ konulmuş tavaya atılarak her tarafları nar gibi kızartılır. Pilav servis tabağına alınır. Üstü kızartılmış etlerle kapatılır. Turp, tere, çoban salata, ayranla servis edilir.
Firik Pilavı
Görsel Sahibi: Gaziantep İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
19702
Eklenme Tarihi :
02 Şubat 2013 Cumartesi
Güncellenme Tarihi :
09 Ocak 2023 Pazartesi