Malhıtalı (Mercimekli) Köfte - Gaziantep
Malhıtalı (Mercimekli) Köfte Malzemeleri Nelerdir
- 6 bardak kırmızı mercimek
- 1 bardak simit
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek k. domates salçası
- 2 tane kuru soğan
- 1/2 bardak sıvı yağ
- 2 demet maydanoz
- 250 g yeşil soğan
- 250 g yeşil sarımsak
- Tuz
- Kırmızıbiber
- Yeteri kadar su
Malhıtalı (Mercimekli) Köfte Nasıl Yapılır
Kırmızı mercimek üzerine 2 parmak gelecek şekilde su ile ocağa konur. İçerisine biraz tuz ve biber attıktan sonra pişmeye bırakılır. Pişmeye yakın salçalar ilave edilir ve ateşi kısılarak simitle birlikte 2-3 dk. Kadar pişirilir ve ocağın altı kapatılır. Kuru soğanlar incecik doğranır, yağda kızartılır, sonra altı kapatılır, kırmızıbiber ilave edilir. Diğer taraftan sebzeler doğranır bir tarafa konur. Pişirilen kırmızı mercimek, simit karışımı, el girecek kadar soğuyunca 5 dk. yoğrulur. Yağ ve kızarmış soğanlar bu harca katılarak karışana kadar tekrar yoğrulur. Daha sonra maydanoz, soğan ve sarımsaklar katılır, küçük sıkmalar şeklinde veya kaşıkla alınacak şekilde servis tabağına konur ve servise sunulur.
Malhıtalı Köfte
Görsel Sahibi: Gaziantep İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
6937
Eklenme Tarihi :
13 Şubat 2017 Pazartesi
Güncellenme Tarihi :
09 Ocak 2023 Pazartesi