­ MALHITALI (MERCİMEKLİ) KÖFTE | Kültür Portalı

Malhıtalı (Mercimekli) Köfte - Gaziantep

• 250 g yeşil sarımsak
  • Kırmızıbiber
  • Yeteri kadar su

Malhıtalı (Mercimekli) Köfte Nasıl Yapılır

Kırmızı mercimek üzerine 2 parmak gelecek şekilde su ile ocağa konur. İçerisine biraz tuz ve biber attıktan sonra pişmeye bırakılır. Pişmeye yakın salçalar ilave edilir ve ateşi kısılarak simitle birlikte 2-3 dk. Kadar pişirilir ve ocağın altı kapatılır. Kuru soğanlar incecik doğranır, yağda kızartılır, sonra altı kapatılır, kırmızıbiber ilave edilir. Diğer taraftan sebzeler doğranır bir tarafa konur. Pişirilen kırmızı mercimek, simit karışımı, el girecek kadar soğuyunca 5 dk. yoğrulur. Yağ ve kızarmış soğanlar bu harca katılarak karışana kadar tekrar yoğrulur. Daha sonra maydanoz, soğan ve sarımsaklar katılır, küçük sıkmalar şeklinde veya kaşıkla alınacak şekilde servis tabağına konur ve servise sunulur.

Görüntülenme Sayısı : 4146    Eklenme Tarihi : 13 Şubat 2017 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 09 Ocak 2023 Pazartesi