Kabak Çekirdeği - Nevşehir
İnsanoğlu yaşadığı sürece besin alımına muhtaçtır. Beslenme ile birlikte insanoğlunun sağlığı başta olmak üzere dinlenme ve eğlence ihtiyaçlarının giderilmesinde Kabak Çekirdeğinin önemli bir yeri vardır. Kabak çekirdeğinin de birtakım faydaları olduğu bilinmekte ve dünyanın pek çok ülkesinde halk arasında uzun yıllardan beri kullanılmaktadır. Kabak çekirdeği kabaca %35 yağ, %38 protein ve %25 karbonhidrattan oluşur. E vitamini ve özellikle gammatokoferal açısından çok zengindir. Yağ içeriği, kabağın cinsi ve yetiştirildiği bölgelere göre %50’ ye kadar yükselebilir. İçerdiği yağların büyük bir oranı insan sağlığı açısından önem taşıyan çoklu doymamış yağ asitlerinden oluşmaktadır. Bunun yanı sıra fitosterol denen ve şifalı özellikleri olan çeşitli maddeleri de bünyesinde bulundurmaktadır. Kabak çekirdeği halk tıbbında daha çok (çiğ tüketim) paraziter hastalıkların tedavisinde de kullanılmaktadır.
Kabak Çekirdek Tarlası
Görsel Sahibi: Nevşehir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Kabak Çıkarılan Yaş Çekirdeğin Taş Fırında Kavrulması
Görsel Sahibi: Nevşehir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Kabak Çekirdek Ekimi
Görsel Sahibi: Nevşehir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Kabak Çekirdeği
Görsel Sahibi: Nevşehir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Kabak Çekirdeği
Görsel Sahibi: Nevşehir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Kabak Çekirdeği
Görsel Sahibi: Nevşehir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
5087
Eklenme Tarihi :
20 Şubat 2013 Çarşamba
Güncellenme Tarihi :
21 Nisan 2020 Salı