Akgelin Pilavı - Isparta
Akgelin Pilavı Malzemeleri Nelerdir
6-8 Kişilik – Pişirme Süresi: 20 dakika
- 2 su bardağı bulgur
- 2 çorba kaşığı sıvı yağ
- Kızartılmış kaymak yağı
- 4 su bardağı sıcak su
- Tuz
Akglin Pilavı Nasıl Yapılır
Bir tencere içerisine su, sıvı yağ ve tuz konularak kaynamaya bırakılır. Kaynayınca içerisine bulgur ilave edilerek pişirilir. Biraz dinlendirilerek servis tabağına alınan pilavın üzerine kızartılmış kaymak yağı dökülerek servis yapılır.
Kaynak: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Akgelin Pilavı
Görsel Sahibi: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
3341
Eklenme Tarihi :
19 Mart 2018 Pazartesi
Güncellenme Tarihi :
15 Ağustos 2023 Salı