Alaca Çorba - Gaziantep
Alaca Çorba Malzemeleri Nelerdir
- 2 Su bardağı dövme (yarma)
- Yarım su bardağı yeşil mercimek
- 1 su bardağı nohut
- 4–5 adet kuru soğan
- 1 Yemek kaşığı domates salçası
- Kırmızı pul biber
- Sadeyağ
- 2–3 Adet kırmızıbiber
- Tarhın
- Tuz
Alaca Çorba Nasıl Yapılır
Daha önceden ıslatılan dövme ile nohut pişirilir. Soğanlar büyük halkalar halinde, kırmızı biberler ise irice doğranır. Dövme ile nohut biraz pişirildikten sonra önce mercimek sonra soğan ve kırmızı biberler ilave edilir. Arada bir karıştırılarak, çorba iyice özleşinceye kadar pişirilmeye devam edilir üzerine kırmızıbiber, tarhın ve sadeyağ ile yapılan sos konularak servis yapılır.
Kaynak: Gaziantep İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Gaziantep Geleneksel Mutfak
Alaca Çorba
Görsel Sahibi: Gaziantep İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Alaca Çorba
Görsel Sahibi: Gaziantep İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Alaca Çorba
Görsel Sahibi: Gaziantep Belediyesi
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
19313
Eklenme Tarihi :
21 Şubat 2013 Perşembe
Güncellenme Tarihi :
09 Ocak 2023 Pazartesi