Çökelekli Yaprak Sarma - Denizli
Çökelekli Yaprak Sarma Malzemeleri Nelerdir
- 750 g bağ yaprağı
- 2 su bardağı bulgur
- Yarım demet dereotu
- 4 adet taze soğan
- 200 g çökelek
- Sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
Çökelekli Yaprak Sarma Nasıl Yapılır
İlk olarak tavada yağ ile küçük küçük doğranmış taze soğanlar, dereotu, tuz ve karabiber pişirilir. Üzerine bulgur eklenir ve kavrulur. Onun üzerine çökelek eklenir. Bağ yaprakları haşlanır. Hazırlanan iç ile yapraklar tek tek sarılıp, bir tencereye döşenir. Tenceredeki sarmaların üzerine yağ gezdirilir. Üzerine 2 su bardağı su eklenerek kısık ateşte 20-25 dakika pişirilir. Piştikten sonra üzeri limon, dereotu ve maydanoz ile süslenir. SERVİS: Soğuk ya da sıcak olarak servis yapılır.
Kaynak: Nesrin BOSTANCI Denizli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Yöresel Yemek Yarışması
Çökelekli Yaprak Sarma
Görsel Sahibi: Denizli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
7119
Eklenme Tarihi :
25 Şubat 2013 Pazartesi
Güncellenme Tarihi :
22 Eylül 2022 Perşembe