Yarımca - Ankara
Yarımca Malzemeleri Nelerdir
- 5 kg un
- 1 çay bardağı yoğurt
- 2 çay bardağı süt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Fındık büyüklüğünde yaş maya
- Alabildiği kadar su
- Tuz
İçi için malzeme
- 1 kg kıyma
- 8 adet orta boy soğan
- 1 demet maydanoz
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 5 adet yumurta
- Pul biber
- Tuz
Yarımca Nasıl Yapılır
Soğanlar ince ince doğranır. Kıyma, yağ ve soğan birlikte pembe renk alıncaya kadar kavrulur. Yumurtalar ilave edilir ve karıştırarak pişmesi sağlanır. Üzerine maydanoz ve baharatlar eklenerek ocaktan indirilir. Un, tuz, yoğurt, su, süt, yağ ve yumuşatılmış maya bir kabın içinde yoğrulur. Pazılara ayrılarak serin bir yerde 15-20 dakika dinlendirilir. Her bir pazı yuvarlak olarak açılır. İçine iç malzemeden birer miktar alınıp konur. Hamur katlanarak kenarları parmakla iyice bastırılır. Oklava ile alınıp ocağın üstündeki kızgın sac üzerine konur. Çevrilerek ön ve arkası yakmadan pişirilir. İndirildikten sonra bir tepsi üzerinde uygun fırça (tavşan ayağı) ile iki tarafı güzelce yağlanır.
Kaynak: Ankara Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Ankara Yemekleri (2012)
Yarımca
Görsel Sahibi: Ankara Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Hamur İşi ve Börekler
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
6025
Eklenme Tarihi :
08 Ocak 2013 Salı
Güncellenme Tarihi :
25 Ocak 2022 Salı