Köy Böreği - Amasya
Köy Böreği Malzemeleri Nelerdir
- 1 kg. un
- Alabildiği kadar su
- Tuz
- 250 gr. tereyağ
- 300 gr. kıyma
- Kıyılmış maydanoz
Köy Böreği Nasıl Yapılır
Un, su ve tuz birlikte yoğrularak kulak memesi yumuşaklığında hamur yapılır. Hamur 1,5 cm kalınlığında oklava ile açılıp üzerine eritilmiş tereyağ sürülerek rulo şeklinde kapatılır. Rulo hamur üçe bölünür. 3 beze haline getirilir. 3 bezede ayrı ayrı oklava ile sini büyüklüğünde açılır. Yağlanmış tepsiye açılmış hamur yerleştirilir. 1. ve 2. yufka yağlanarak kıyma, maydanoz kavurması ve 3 ncü yufka da yerleştirilir. Üzeri eritilmiş tereyağ ile yağlanır. Ocakta sini döndürülerek kızartılır. Böreğin altı kızartıldıktan sonra üstü aynı şekilde kızartılır ve servis yapılır.
Kaynak: Amasya Valiliği, Amasya Mutfağı Kitabı
Amasya Köy Böreği
Görsel Sahibi: Amasya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Hamur İşi ve Börekler
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
5165
Eklenme Tarihi :
31 Ocak 2013 Perşembe
Güncellenme Tarihi :
07 Aralık 2021 Salı