­ PATLICAN KURUSU YEMEĞİ | Kültür Portalı

Patlıcan Kurusu Yemeği - Amasya

Patlıcan Kurusu Yemeği Malzemeleri Nelerdir

  • 1 kg patlıcan
  • 200 g kıyma
  • 1 kuru soğan
  • 1 çay bardağı yarma
  • 1 yemek kaşığı salça, tuz
  • Sarımsaklı yoğurt

Patlıcan Kurusu Yemeği Nasıl Yapılır

Patlıcanlar alacalı soyulur. Dörde ayrılır ve ipe asılır kurutulur. Kurumuş patlıcanlar 5 cm. boyunda kırılır ve suya atılarak haşlanır. İyice haşlandıktan sonra suyu süzülür. Diğer taraftan soğanla kıyma kavrulur. Haşlanmış patlıcanlara yarma, salça, tuz ilave edilir. 2 su bardağı sıcak su konarak kapağı kapatılır. Kısık ateşte pişirilir. Üzerine sarımsaklı yoğurt dökülerek servis yapılır.

Not: Kabak kurusu yemeği de aynı şekilde yapılır.

Kaynak : Amasya Valiliği, Amasya Mutfağı Kitabı

Görüntülenme Sayısı : 4971    Eklenme Tarihi : 31 Ocak 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 07 Aralık 2021 Salı