­ PATLICANLI PİLAV | Kültür Portalı

Patlıcanlı Pilav - Amasya

Patlıcanlı Pilav Malzemeleri Nelerdir

  • 500 g patlıcan
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı pirinç
  • 2 su bardağı su
  • Tuz 

 Patlıcanlı Pilav Nasıl Yapılır

Patlıcanlar tamamen soyulup küp şeklinde doğranır. Sıvı yağda kavrulur. 2 su bardağı sıcak su eklenir. Tuzu atılır. Kaynadıktan sonra pirinç ilave edilip pişirilir.

 

Kaynak: Amasya Valiliği, Amasya Mutfağı Kitabı

Görüntülenme Sayısı : 4429    Eklenme Tarihi : 31 Ocak 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 08 Aralık 2021 Çarşamba