Patlıcanlı Pilav - Amasya
Patlıcanlı Pilav Malzemeleri Nelerdir
- 500 g patlıcan
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı pirinç
- 2 su bardağı su
- Tuz
Patlıcanlı Pilav Nasıl Yapılır
Patlıcanlar tamamen soyulup küp şeklinde doğranır. Sıvı yağda kavrulur. 2 su bardağı sıcak su eklenir. Tuzu atılır. Kaynadıktan sonra pirinç ilave edilip pişirilir.
Kaynak: Amasya Valiliği, Amasya Mutfağı Kitabı
PATLICANLI PİLAV
Görsel Sahibi: Amasya Valiliği Amasya Mutfağı Kitabı
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
4571
Eklenme Tarihi :
31 Ocak 2013 Perşembe
Güncellenme Tarihi :
08 Aralık 2021 Çarşamba