Ayranlı Aş (Germiye Dew) - Tunceli
Ayranlı Aş İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?
- 1 litre ayran
- 1 kaşık un
- 1 adet yumurta
- 500 gr. döğme
- bir avuç nohut
- yeteri kadar tuz
- reyhan veya yarpuz (yabani nane)
Ayranlı Aş Nasıl Hazırlanır?
Önce bir tencerenin içine ayran konularak içine un, tuz, yumurta sarısı ilave edilerek, iyice karıştırılır. Kaynayıncaya kadar tahta kaşıkla karıştırılmaya devam edilir. Kaynamış karışıma, önceden ıslatılıp hazır hale getirilen nohut ilave edilir. Nohut biraz piştikten sonra döğme katılır, 20-30 dakika kaynatıldıktan sonra yarpuz konur. Taze yarpuz daha iyi tat verir. Mevsim kış ise kurutulmuş yarpuz karıştırılır. 5 dakika daha kaynatılır. Sıcak yenildiği gibi yaz aylarında soğuk da yenilir.
Kaynak: Tunceli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Çorba
Görsel Sahibi: Tunceli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Arşivi
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
4780
Eklenme Tarihi :
01 Mart 2013 Cuma
Güncellenme Tarihi :
19 Mart 2020 Perşembe