Oğlak Yahni - Muğla
Oğlak Yahni Malzemeleri Nelerdir
- 1,5 kg kemikli oğlak eti
- 500 g arpacık soğan
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 2 çorba kaşığı domates salçası
- 1 çorba kaşığı kırmızı toz biber
- 1/2 su bardağı zeytinyağı
- Tuz
- Su
Oğlak Yahni Nasıl Yapılır
Etler iri parçalar halinde doğranır, ocağa alınan bir tencerede suyunu bırakıp çekene kadar pişirilir. Suyunu çekince, zeytinyağı konur, biraz da yağda kavrulur. Salça ve kırmızı toz biber de eklenip kavrulduktan sonra üzerini kapatacak seviyede sıcak su ilave edilir, kaynamaya bırakılır. Kaynayana kadar ateş harlı olmalıdır. Kaynadıktan sonra kısık ateşe alınır. Kaynayan yemeğe önce arpacık soğanlar sonra haşlanmış nohut ilave edilir. Yemeği karıştırırken, soğanların bütünlüğünü bozmamaya dikkat edilir. Gerekirse yeniden sıcak su eklenir. İndirmeye yakın tuz atılır, bir taşım daha kaynatılıp ocaktan alınır. Servis ederken üzerine, tercihe göre karabiber serpilir.
Oğlak Yahni
Görsel Sahibi: Aydın DURDU
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
3442
Eklenme Tarihi :
07 Haziran 2017 Çarşamba
Güncellenme Tarihi :
23 Ocak 2025 Perşembe