Bal Kabağı Tatlısı - Ordu
Bal Kabağı Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?
- 2 kg.balkabağı
- 3 bardak toz şeker
- 1 bardak su
- 1 bardak dövülmüş fındık
- hindistan cevizi
Bal Kabağı Tatlısı Nasıl Hazırlanır?
Temizlenmiş, yıkanmış ve doğranmış balkabağı bir tencereye düzgün bir şekilde dizilir. Kabakların üzerine toz şekeri serpilir. üzerine 1 bardak su ilave edilir ve kapağı kapatılıp kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirilir. Pişen kabakların altı kısılır ve parlak olması için 2 tutam şeker serpilir. Kapağı kapatılıp 5 dk dinlendirilir. Soğuduktan sonra üzerine dövülmüş fındık ve hindistan cevizi ilave edilir.
Kaynak:Ordu Mutfak Kültürü Kitabı
Bal Kabağı Tatlısı
Görsel Sahibi: Ordu İl Kültür Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
5192
Eklenme Tarihi :
26 Ağustos 2013 Pazartesi
Güncellenme Tarihi :
27 Mayıs 2019 Pazartesi