Bamya - Afyonkarahisar
Bamya Malzemeleri Nelerdir
- 1 Su bardağı kuru bamya
- 150 g küçük doğranmış kuşbaşı et
- 1 orta boy soğan
- 4 yemek kaşığı tereyağı
- 3 adet orta boy domates
- 5 su bardağı et suyu veya su 1 adet limon suyu
- 2 tatlı kaşığı tuz
- Yarım tatlı kaşığı karabiber
Bamya Nasıl Yapılır
Kuru bamya haşlanır. Soğan küp şeklinde doğranır. Yağda kısık ateşte kapağı kapalı olarak ve arasıra karıştırılarak 4-5 dakika kavrulur. Kabukları soyulmuş domatesler küçük küpler şeklinde doğranarak soğanın üzerine eklenir. Karışımın içine önceden haşlanmış olan et, et suyu ve tuz ilave edilerek kaynatılır. Haşlanmış bamya ile limon suyu kaynayan bu karışıma eklenir. Bamyalar yumuşayıncaya kadar pişirilir. İstenirse üzerine karabiber serpilerek servis edilir. Not: Bu şekilde hazırlanan bamya mutlaka baklava, kadayıf vb. tatlılardan sonra ikram edilir. Bunun nedeni, ağır yemeğin sonunda yenen bamyanın sindirimi kolaylaştırdığına inanılmasıdır.
Kaynak: Afyonkarahisar Yöresel Lezzetleri , Afyonkarahisar İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Tanıtım Yayınları 2018
Bamya
Görsel Sahibi: Afyonkarahisar il kültür ve turizm
Etli Sebze Yemekleri
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
8722
Eklenme Tarihi :
24 Mayıs 2013 Cuma
Güncellenme Tarihi :
05 Ocak 2022 Çarşamba