­ BEYAZ BAKLAVA | Kültür Portalı

Beyaz Baklava - Zonguldak

• 3 kg şeker
  • 2 lt su
  • 1 adet limon suyu,

Beyaz Baklava Yapılışı:

Malzemeler karıştırıldıktan sonra, un koyularak ele yapışmayacak kıvamda bir hamur elde edilir. Hamur 55 adet parça yapılarak, bezleri arasına 15-20 dakika dinlenmesi için bırakılır daha sonra oklava ile üzerine nişasta serpilerek yufka büyüklüğünde açılır. Açılan yufkalar hafif kurutulur. Büyük bir tepsinin altı yağlanır. Kuruyan yufkalardan 5 tanesi tepsiye konur üzerine dövülmüş ceviz serpilir. 54 adet beze bitene kadar bu işlem tekrarlanır. Daha sonra tepsideki yufkaların üzerine kalan 1 adet beze açılarak kurutmadan yerleştirilir. Hamur, bıçakla baklava şekli verilerek kesilir, üzerine eritilmiş margarin karışımı kaşıkla serpilir. Fırında çok kızarmadan pişirilir. Hafif ılık iken şerbeti dökülür. Böylece beyaz baklava hazırlanmış olur.

Kaynak: Zonguldak İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Arşivi

Zonguldak Geleneksel Mutfak

Görüntülenme Sayısı : 15188    Eklenme Tarihi : 22 Ağustos 2014 Cuma    Güncellenme Tarihi : 08 Aralık 2021 Çarşamba