Lahanaların yaprakları temizleyin ve saplarını kesip bir kenara ayırınız.
Az tuzlu bol kaynar suda yaprakları yaklaşık 5 dk haşlayınız. Ardından hemen soğuk suya soğutunuz.
Bıldırcınları kekikli suda haşlayınız.Suyunu ayırınız.
Bırdırcınların etlerini ayıklayınız.
Kızgın tavada kıyılmış soğanı zeytinyağı ile 5 dk. kavurunuz.
Bildircinlari ve salçayı ilave ediniz 2-3 dk daha kavururunuz.
Yıkanmış pirinçleri ilave ediniz ve 5 dk daha kavurup altını kapatınız.
Tuz, karabiber ve ince kıyılmış maydonu ekleyiniz ve karıştırınız.
Lahana yapraklarını açınız ve içine yaklaşık 20 gr. iç malzemesini koyup, ilk önce yanlarını kapatıp sarınız.
Küçük yapraklarda orta damarını eziniz.Büyük yapraklarda ise bölerek tüm yaprakları sarınız.
Önceden kenara ayırdığınız lahana saplarını tencerenin altına diziniz ve üzerine sarmış olduğunuz lahana dolmalarını sıkıca yerleştiriniz.
Bir kapta tuz, bıldırcın suyunu ve kalan sıvı yağını koyup, tencere yerleşebilecek düz bir tabak ile kapayınız, sonra kapağını kapatınız.
Ağır ateşte, suyunu çekene kadar 40-45 dakika pişiriniz.
Altını kapatınız ve tenceresinde soğumaya bırakınız.
Arzu edilirse manda yoğurdu ile servis ediniz.
Kaynak: Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı