Bük Reçeli - Tokat
Bük (Böğürtlen) Reçeli İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?
- 1 kg bük
- 1 kg şeker
- 1 çay kaşığı limon tuzu
Bük (Böğürtlen) Reçeli Nasıl Hazırlanır?
Bükler ayıklanır ve şekerle birlikte harmanlanarak 5 saat bekletilir ve ocağa alınarak suyu koyulaşana kadar kaynatılır. İnmeye yakın limon tuzu ilave edilir. Rengi değişene kadar kaynatılır ve ocaktan alınır. Ocaktan alındıktan sonra soğutulur ve servis edilir.
Kaynak: İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Arşivi
Bük (Böğürtlen) Reçeli
Görsel Sahibi: İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Araştırmacı Ömer Işıdan
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
3567
Eklenme Tarihi :
20 Şubat 2013 Çarşamba
Güncellenme Tarihi :
14 Ocak 2020 Salı