­ BUT | Kültür Portalı

But - Mardin

MALZEME: 1. 2 kg kuzu but, 2. 250 gr kuşbaşılık et, 3. Karabiber 1 çay kaşığı, 4. Yeni bahar 1 çay kaşığı, 5. Tuz 1 çay kaşığı, 6. 100 gr badem, 7. 50 gr tere yağı, 8. 1 baş sarımsak, YAPILIŞI: Kuzu but ortasından açılır içine azıcık karabiber ve yeni bahar katılıp tuzla ovulur. Diğer taraftan kuşbaşılık eti tencerede kavrulur. Bir baş sarımsak soyulur kalan karabiber, yeni bahar ve tuzla birlikte ete eklenir ve butun açılan kısmına yerleştirilir ve but dikilir. Tencerenin içinde alt ve üst kısımları eşit derecede kızartılır. Üzerini örtecek kadar su ve tuz ilave edilerek kısık ateşte 5-6 saatte pişirilir. Bademleri sıcak suyun içinde 10 dk kabukları soyulacak şekilde kaynatılır. Sonra kabukları soyulan bademler kavrulur. Kavrulan bademler bor cam içine konur ve pişmiş butun üzeri bademler ile süslenir. Kaynak: Mardin Valiliği, “81 İlde Kültür ve Şehir Mardin” Sayfa: 144 Acar Basım ve Cilt San. Tic. A.Ş. 1. Baskı Temmuz 2012 İstanbul
Et Yemekleri

BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Görüntülenme Sayısı : 1556    Eklenme Tarihi : 11 Şubat 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 21 Haziran 2017 Çarşamba