­ OLTU CAĞ KEBAP | Kültür Portalı

Oltu Cağ Kebap - Erzurum

Cağ Kebap aslında bir düğün yemeğidir. Kırsal bölgelerde kalabalık misafir ağırlama ve şölenlerde sıkça yapılan, ünü bütün Türkiye’ye yayılmış, ilimizin meşhur kebabıdır. Erzurum’ da Kuzey ilçeleri olarak bilinen Oltu, Olur, Şenkaya, Tortum, Uzundere ilçelerimizin tümünde çok küçük bazı farklarla da olsa bu yöreye has bir kebap türü olarak bilinmekle beraber coğrafi işaret olarak Oltu İlçemize has bir kebap türüdür. Kuzu ve koyun eti kemiğinden ayrılır. Sinirleri ve sert yerleri ayıklanarak parmak kalınlığında parçalara ayrılır. Tuz, karabiber ve yemeklik doğranmış soğan karıştırılarak hazırlanan terbiyenin içinde etler bir gün bekletilir. Terbiye edilen etler, bir silindir oluşturacak şekilde özel büyük bir şişe tek tek geçirilerek iyice sıkıştırılır. Ocakta, odun ateşinin karşısına yatık halde konulur. Çevire çevire kızartılır. İnce özel şişlere (cağlara) ince bir şekilde geçirilerek kesilir. Lavaş ekmek ile birlikte servis edilir.

Görüntülenme Sayısı : 3801    Eklenme Tarihi : 03 Mayıs 2018 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 28 Kasım 2022 Pazartesi