­ KURUTULMUŞ PATLICAN (BADILCAN) YEMEĞİ | Kültür Portalı

Kurutulmuş Patlıcan (Badılcan) Yemeği - Isparta

• 1 çorba kaşığı salça
  • 1,5 çay bardağı sıvı yağ
  • Su

Kurutulmuş Patlıcan Nasıl Yapılır

Yaprak şeklinde kurutulmuş patlıcanlar haşlanır, suyu süzdürülür ve doğranarak hazır hale getirilir. Diğer tarafta, tencere içerisinde kuşbaşı şeklinde doğranmış pastırmalar önce yağda kavrulur. Bir kaşık salça ilave edilerek, birkaç dakika daha kavrulur. Önceden haşlanarak hazır halde olan patlıcanlar da eklenerek, yeterli miktarda su dökülüp kaynatılır. İçine tuzu katılarak bulguru salınır. Pastırmanın tuzu yeterli ise yemeğe tuz katılmaz. Pişen yemek hafif sulu şekilde ateşten indirilir.

Kaynak: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Görüntülenme Sayısı : 2499    Eklenme Tarihi : 14 Mart 2018 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 15 Ağustos 2023 Salı